Gashaarden gesloten (inbouw)

Een gashaard kunt u laten inbouwen in bijvoorbeeld een kast of is te combineren met een schouw. Dit geeft uw kamer karakter en vormt samen met uw haard een mooie toevoeging aan uw interieur.

Vlammen door een ruit zichtbaar

Bij gesloten gashaarden staat het vuur niet in ‘open’ verbinding met de omgeving. U kijkt in tegenstelling tot een open gashaard niet rechtstreeks in het vuur. Bij dit systeem ziet u de vlammen altijd door een ruit. Door de nieuwe technieken zoals: ontspiegeld glas, proberen de leveranciers de ruit, die nodig is voor het functioneren van de haard, zo min mogelijk te laten opvallen.

Naast sfeerverwarming is een gesloten gashaard ook als warmtebron te gebruiken. Het voordeel van een gesloten systeem is dat u door de techniek veel warmte heeft en een hoog rendement.

Gesloten gashaard ook warmtebron

Naast sfeerverwarming is een gesloten gashaard ook als warmtebron te gebruiken. Het voordeel van een gesloten systeem is dat u door de techniek veel warmte heeft en een hoog rendement. Van het gas wat verbruikt wordt komt ongeveer 80% terug aan warmte.

De aangevoerde lucht komt van buiten en de rookgassen worden rechtstreeks naar de buitenlucht afgevoerd. Het kanaal voor het afvoeren van de rookgassen en het aanvoeren van de lucht voor de verbranding hoeft niet zo lang te zijn als bij een open systeem. Alle lucht die nodig is voor de verbranding wordt niet aan de ruimte onttrokken, maar komt van buiten.

Geen extra ventilatie nodig bij een gesloten gashaard

Gesloten gashaarden krijgen zuurstof via het rookkanaal. Dit is hetzelfde kanaal als waarmee de rookgassen worden afgevoerd. Indien er geen mogelijk is om rookgassen via een gevel of een dak af te voeren is er ook nog de mogelijkheid om door middel van een speciale ventilator de rookgassen via een vloer of kruipruimte af te voeren.

Aangezien de eisen aan de lengte en de diameter van het kanaal aanzienlijk minder zijn, dan bij een open systeem, bent u minder gebonden bij het bepalen van de plaats van de haard in de woonruimte. U kunt vaak al door een gevel naar buiten of met een versleping van het kanaal, de haard zetten op een voor u ideale plaats in de woonruimte. Ook kan een gesloten gashaard aangesloten worden op een bestaande schoorsteen.

Voordelen en nadelen op een rij

Voordelen

  • Veel warmte en hoog rendement
  • Makkelijker aan te leggen rookkanaal en flexibeler in het bepalen van de plaats van de haard in de woonruimte
  • Geen onttrekking van verbrandingslucht uit de woonruimte

Nadelen

  • Er zit altijd een glasplaat voor het vuur
  • Wat betreft maatvoering en de vorm van de haard bent u afhankelijk van hetgeen door de leveranciers wordt aangeboden, (het aanbod is echter wel zeer uitgebreid)

Onze werkwijze

werkwijze-1-kennismaking

Kennismaking

Wij leren u graag kennen in een persoonlijk gesprek op locatie of showroom, zodat wij uw wensen en de mogelijkheden kunnen bekijken.

werkwijze-2-ontwerp

Ontwerp

Laat een vrijblijvend ontwerp op maat maken, passend bij uw woning. Op deze manier krijgt u een duidelijker beeld van de haard in uw interieur.

werkwijze-3-plaatsing

Plaatsing

Onze specialisten zorgen voor een zorgvuldige montage van de haard/kachel.

werkwijze-4-genieten

Genieten

Om zorgeloos te kunnen genieten, kunt u ervoor kiezen om het jaarlijks onderhoud van uw haard of kachel door ons te laten verzorgen