Houthaarden gesloten (inbouw)

Het verschil met een open houthaard is dat een gesloten haard een gesloten glaspaneel heeft. Dit zorgt ervoor dat gesloten haarden veiliger zijn voor kinderen, maar een andere bijkomstigheid is dat de haard zelf warmer wordt dan bij een open systeem. Daardoor levert de kachel meer warmte.

Bovendien wordt de aangevoerde lucht door de dubbelwandige buis voorverwarmd. U krijgt dus meer rendement van uw kachel.

Naar wens worden ingebouwd

Gesloten openhaarden kunnen naar wens worden ingebouwd in bijvoorbeeld een schouw. Een goede schouw geeft uw kamer karakter en vormt samen met uw haard een mooie toevoeging aan uw interieur.

Gesloten openhaarden kunnen naar wens worden ingebouwd in bijvoorbeeld een schouw. Een goede schouw geeft uw kamer karakter en vormt samen met uw haard een mooie toevoeging aan uw interieur.

Ventilatie bij een gesloten inbouw haard

Voor de plaatsing van een gesloten haard is geen schoorsteenkanaal vereist. Een gesloten houthaard heeft als voordeel dat u vaker kunt volstaan met een kleine diameter rookkanaal. Bij een centrale afzuiging heeft u geen ventilator nodig. Wel is er om voldoende trek te genereren, een lang rookkanaal nodig. Het nadeel ten opzichte van een open haard is dat u wel altijd met de deur dicht moet stoken.

Zeer efficiënt en lang genieten

Daarnaast werken de nieuwere gesloten houthaarden veel economischer dan vroeger. Door het gesloten systeem branden onze HR-houthaarden zeer efficiënt en kunt u uren lang genieten zonder blokken te hoeven toevoegen.

Verder geeft een gesloten haard heel weinig rook en geur af en heeft u geen last van spattende vonken. Een gesloten haard heeft een effectievere verbranding, met als resultaat minder CO2 fijnstof uitstoot.

Voordelen en nadelen op een rij

Voordelen

  • Hoger rendement en meer warmte
  • Iets minder eisen aan het kanaal
  • Veiliger voor kinderen
  • Geef weinig rook en geur af
  • Een effectievere verbranding

Nadelen

  • De haard moet altijd gesloten gestookt worden, mits u kiest voor de liftdeurhaard; dan kunt u van beide voordelen genieten.

Liftdeurhaard

Er bestaat een tussenvorm bij een gesloten openhaard. Dat is de liftdeurhaard. Deze kunt u, mits goed gemonteerd, zowel open als wel gesloten stoken. Zowel de gesloten als, de liftdeurhaard kunt u, mits het kanaal groot genoeg is, aansluiten op een bestaande schoorsteen.

Onze werkwijze

werkwijze-1-kennismaking

Kennismaking

Wij leren u graag kennen in een persoonlijk gesprek op locatie of showroom, zodat wij uw wensen en de mogelijkheden kunnen bekijken.

werkwijze-2-ontwerp

Ontwerp

Laat een vrijblijvend ontwerp op maat maken, passend bij uw woning. Op deze manier krijgt u een duidelijker beeld van de haard in uw interieur.

werkwijze-3-plaatsing

Plaatsing

Onze specialisten zorgen voor een zorgvuldige montage van de haard/kachel.

werkwijze-4-genieten

Genieten

Om zorgeloos te kunnen genieten, kunt u ervoor kiezen om het jaarlijks onderhoud van uw haard of kachel door ons te laten verzorgen