Vrijstaande houtkachels

Het verschil met een open houthaard is dat een gesloten haard een gesloten glaspaneel heeft. Dit zorgt ervoor dat gesloten haarden veiliger zijn voor kinderen, maar een andere bijkomstigheid is dat de haard zelf warmer wordt dan bij een open systeem. Daardoor levert de kachel meer warmte.

Bovendien wordt de aangevoerde lucht door de dubbelwandige buis voorverwarmd. U krijgt dus meer rendement van uw kachel.

Aan een kant bevestigen

Vrijstaande gesloten openhaarden geven sfeer aan uw interieur. U kunt deze plaatsen op iedere gewenste plek in uw woning. Een vrijstaande openhaard wordt veelal aan een kant bevestigd, zodat u er vrij langs kunt lopen.

Vrijstaande gesloten openhaarden geven sfeer aan uw interieur. U kunt deze plaatsen op iedere gewenste plek in uw woning.

Hoog rendement

Vrijstaande openhaarden zijn er in allerlei vormen en maten. Door het toepassen van diverse nieuwe technieken, halen deze haarden een vrij hoog rendement (ongeveer 60%). Het is hierbij van belang dat er wordt gekozen voor een kachel die gemaakt is van gietijzer. Gietijzer heeft als eigenschap een stralingswarmte af te geven. Ook speksteen wordt hier voor gebruikt.

Bij een vrijstaande houtkachel moet u beschikken over een lang kanaal om de trek te genereren. Meestal is een diameter van 150 millimeter voldoende en kunnen de kachels worden aangesloten op een bestaande schoorsteen.

Voordelen en nadelen op een rij

Voordelen

  • Hoger rendement en meer warmte
  • Iets minder eisen aan het kanaal
  • Veiliger voor kinderen
  • Geef weinig rook en geur af
  • Een effectievere verbranding

Nadelen

  • De haard moet altijd gesloten gestookt worden, mits u kiest voor de liftdeurhaard; dan kunt u van beide voordelen genieten.

Liftdeurhaard

Er bestaat een tussenvorm bij een gesloten openhaard. Dat is de liftdeurhaard. Deze kunt u, mits goed gemonteerd, zowel open als wel gesloten stoken. Zowel de gesloten als, de liftdeurhaard kunt u, mits het kanaal groot genoeg is, aansluiten op een bestaande schoorsteen.

Onze werkwijze

werkwijze-1-kennismaking

Kennismaking

Wij leren u graag kennen in een persoonlijk gesprek op locatie of showroom, zodat wij uw wensen en de mogelijkheden kunnen bekijken.

werkwijze-2-ontwerp

Ontwerp

Laat een vrijblijvend ontwerp op maat maken, passend bij uw woning. Op deze manier krijgt u een duidelijker beeld van de haard in uw interieur.

werkwijze-3-plaatsing

Plaatsing

Onze specialisten zorgen voor een zorgvuldige montage van de haard/kachel.

werkwijze-4-genieten

Genieten

Om zorgeloos te kunnen genieten, kunt u ervoor kiezen om het jaarlijks onderhoud van uw haard of kachel door ons te laten verzorgen