Pelletkachels

Door de steeds grotere vraag naar alternatieven voor gas en hout gestookte kachels komt er steeds meer aandacht voor pellet kachels.

Indien een pelletkachel goed is geïnstalleerd en op een juiste manier is ingesteld geeft deze minder schadelijke uitstoot als een houtkachel. Wij hebben diverse pellet kachels uitgeprobeerd en de ervaring leert dat er onder de pellet kachels een groot kwaliteitsverschil is. Wij hebben sinds kort gekozen voor het merk Dielle omdat we daar zeer goede ervaringen mee hebben. De kachels zijn door het gepatenteerde aanvoersysteem van de pellets weinig storingsgevoelig en hebben een rustig en natuurlijk vlammenbeeld.

Voordelen van de Dielle pelletkachel

De pellet kachels zijn anders opgebouwd dan welk ander merk dan ook.
Zo worden de pellets vanuit de bodem omhoog gedrukt en de lucht niet onder de pellets maar boven bij het vuur voorverwarmd ingebracht, het grote voordeel wat u hiermee haalt is het volgende:

Verstoppen brander niet meer mogelijk

Doordat er niet meer met een brander pot wordt gewerkt kunnen deze ook niet meer verstopt raken en is elke week onderhoud niet meer noodzakelijk.

Asresten en onverbrande delen pellets

Doordat de Dielle pellet kachel werkt met een bodemvoeder kan deze naast dat de pellets omhoog komen ook het as wat ontstaat van de brander bak afduwen, u zal dus geen asresten en onverbrande delen pellets door de stookkamer zien vliegen, hierdoor is onze fijnstof uitstoot tot wel 57% lager dan de reguliere pellet kachel. Dit geld ook voor de co  waardes.
De asresten worden ook na gesinterd waardoor de asresten waar nog reuk af kan komen ook geen brandstof meer bevat, dit komt weer ten goede aan de uitstoot.

Houtvuur in een pellet kachel

Doordat asresten en opgebrande pellets niet meer uit de brander bak hoeven te worden gezogen heeft de pellet kachel een minder hoge snelheid nodig voor de rookgassen.
Hierdoor ontstaat er een rustig houtvuur en een schonere verbranding

Rendement van de Dielle tot maximaal 96%

De Dielle kan met haar warmtewisselaar een rendement halen tot maximaal 96%
Worden de rookgassen te koud dan zal hij deze via een andere weg leiden om condens in de schoorsteen te voorkomen en een juiste verbranding blijven behouden.

Indien de pellet kachel op de juiste manier door een installateur is geplaats en voldoet aan de eisen wat betreft de uitstoot wordt er door de overheid een subsidie verleend. Deze subsidie bedraagt minimaal 500,– euro.

In onze showroom hebben wij verschillende modellen werkend opgesteld.

Onze werkwijze

werkwijze-1-kennismaking

Kennismaking

Wij leren u graag kennen in een persoonlijk gesprek op locatie of showroom, zodat wij uw wensen en de mogelijkheden kunnen bekijken.

werkwijze-2-ontwerp

Ontwerp

Laat een vrijblijvend ontwerp op maat maken, passend bij uw woning. Op deze manier krijgt u een duidelijker beeld van de haard in uw interieur.

werkwijze-3-plaatsing

Plaatsing

Onze specialisten zorgen voor een zorgvuldige montage van de haard/kachel.

werkwijze-4-genieten

Genieten

Om zorgeloos te kunnen genieten, kunt u ervoor kiezen om het jaarlijks onderhoud van uw haard of kachel door ons te laten verzorgen