Service en Onderhoud

Onderhoud van uw haard of kachel

Onderhoud van uw haard of kachel is erg belangrijk. De meest voorkomende problemen kunt u doorgaans gemakkelijk zelf verhelpen, bijvoorbeeld het regelmatig vervangen van de batterij van de afstandsbediening. Tenminste een keer per jaar kunt u zelf het glas van de gashaard reinigen met een vochtige doek om een goed zicht van het vlammenspel te houden. Raadpleeg vooraf de gebruiksaanwijzing van uw sfeerhaard.

Als service bieden wij een servicecontract aan voor periodiek onderhoud, reiniging, controle en het afstellen van uw haard of kachel. Met dit servicecontract bent u bovendien verzekerd van een snelle reactie bij storingen.

Voordelen van jaarlijks onderhoud

Jaarlijks onderhoud van uw haard of kachel heeft als voordeel dat de haard of kachel in goede staat verkeerd en dat deze langer mee gaat. Door vervuiling kunnen er namelijk storingen optreden.

Daarbij verbruikt een schone haard of kachel minder energie en is regelmatig onderhoud goed ter preventie van koolmonoxidevergiftiging. Een optimaal afgestelde haard vermindert het risico, zodat u met een gerust gevoel kunt genieten van het vlammenspel van uw haard.

Servicecontract op uw haard

Met het servicecontract bent u verzekerd van goed onderhoud aan uw haard of kachel. Bij dit servicecontract zit een jaarlijks bezoek inbegrepen, waarbij wij langskomen voor een onderhoudsbeurt. Wij reinigen uw installatie en stellen het apparaat opnieuw af volgens de specificaties voor optimale verbranding en ontsteking. Tevens wordt het apparaat vakkundig gereinigd.

Wij doen daarbij een visuele controle van het rookkanaal, rookgasventilator en werking. Een controle op gasdichtheid van het systeem, de algemene veiligheid en de werking van de installatie.

Storingen aan kachel of haard

Bij het verhelpen van storingen, krijg u voorrang met een servicecontract en tijdens kantooruren betaald u geen voorrijkosten, als u een servicemonteur laat komen. Storingen kunt u 7 dagen per week melden. Onze monteurs komen binnen 5 werkdagen of eerder bij u thuis om het probleem op te lossen.

Kosten van nieuwe onderdelen en materialen, zijn voor rekening van de eigenaar. Batterijen in de afstandsbediening en binnenin de haard of kachel worden automatisch vervangen en vallen binnen het reguliere onderhoud (winkelwaarde batterijen ca. € 15,00).

Wilt u een servicecontract afsluiten?