Veel gestelde vragen over haarden

Wat is een tunnelhaard?

Een tunnel haard is een haard waar je doorheen kijkt dus aan 2 kanten glas.

Wat is een rookgasventilator? En heb je die altijd nodig voor het installeren van je kachel?

Een rookgasventilator zuigt de rookgassen af , deze wordt alleen gebruikt als er te weinig trek in het kanaal aanwezig is of als er door aanwezigheid van een afzuigkap of door mechanische centrale afzuiging er teveel onderdruk in de ruimte ontstaat waardoor de rookgassen uit de haard kunnen worden gezogen. Dit geld hoofzakelijk voor een open systeem waar je zonder glas rechtstreeks in het vuur kijkt.

Kan ik mijn TV boven de haard hangen? Of moet ik hiervoor speciale maatregelen nemen?

Als je de t.v. recht boven de haard plaatst is het verstandig de t.v. in een nis te hangen zodat de warmte van de haard niet rechtstreeks achter de t.v. stroomt. Dit kan schadelijk zijn voor de t.v.

Ik kan in mijn woning geen afvoerkanaal voor de rook plaatsen, is het dan toch mogelijk om een haard aan te aanschaffen?

Je kunt zonder kanaal alleen een bio ethanol haard plaatsen. Ik ben daar geen voorstander van omdat ook bij het gebruik van bio-ethanol verbrandingsgassen vrijkomen. Je zou dan moeten ventileren. Tevens kan bij verkeerd gebruik bio-ethanol zeer gevaarlijk zijn omdat het zeer brandbaar is. Ik verkoop om die redenen dan ook geen bio-ethanol haarden. Verder kun je nog een elektrische haard overwegen.

Heeft een gashaard ook een onderhoudsbeurt nodig?

Het is verstandig ook een gashaard al naar gelang het gebruik 1 x per jaar of om de 2 jaar te laten onderhouden. Dit kunnen wij voor u verzorgen.

Is een houtkachel slecht voor het milieu?

Een houtkachel is slechter voor het milieu dan een gas of pelletkachel. De uitstoot van zeker fijnstof is veel hoger. Door de nieuwe technieken is deze uitstoot de laatste jaren wel verminderd.

Hoe zit het met de subsidieregeling bij pelletkachels?

Tot op dit moment wordt er nog steeds subsidie verleend op pelletkachels , de kachel moet dan wel voldoen aan de eisen van de uitstoot die door de overheid zijn vastgesteld. Alle pelletkachels die wij leveren voldoen aan die eisen.

De minimale subsidie is op dit moment 500,– euro per kachel.

Gashaarden

Gashaarden geven warmte af op gas en zijn minder schadelijk voor het milieu. Geniet van het vlammenspel zoals bij echt houtvuur. Dit kan een inbouw haard zijn of een vrijstaande gashaard.

Lees hier meer over gashaarden

Houthaarden

Gezellig voor een knisperend vuur zitten en staren in de openhaard. U kunt genieten van een authentiek vuurspel. Een goede aanvulling op de reguliere warmtebronnen.

Lees hier meer over houthaarden

Pelletkachels

Pelletkachels zijn de meest vrijstaande kachels. Ze zijn niet alleen mooi, maar ook stijlvol en gebruiksvriendelijk. Tevens hebben ze een hoog rendement goedkoper in het gebruik dan gesloten kachels op aardgas.

Lees hier meer over pelletkachels

Onze werkwijze

werkwijze-1-kennismaking

Kennismaking

Wij leren u graag kennen in een persoonlijk gesprek op locatie of showroom, zodat wij uw wensen en de mogelijkheden kunnen bekijken.

werkwijze-2-ontwerp

Ontwerp

Laat een vrijblijvend ontwerp op maat maken, passend bij uw woning. Op deze manier krijgt u een duidelijker beeld van de haard in uw interieur.

werkwijze-3-plaatsing

Plaatsing

Onze specialisten zorgen voor een zorgvuldige montage van de haard/kachel.

werkwijze-4-genieten

Genieten

Om zorgeloos te kunnen genieten, kunt u ervoor kiezen om het jaarlijks onderhoud van uw haard of kachel door ons te laten verzorgen.